Bryggarinitiativet gör skillnad i Slöinge

Tack vare bidrag från Bryggarfonden har ensamkommande flyktingungdomar som spelar tennis på Slöinge tennisklubb fått nya gymnastikskor, tennisrackets och tennisbollar.

Slöinge Tennisklubb har sedan hösten 2015 anordnat aktiviteter för ensamkommande flyktingungdomar. De har olika aktiviteter som både inriktar sig mot sport och utbildning.

Magnus Albertsson, IT-chef på Carlsberg Sverige, hörde talas om Slöinges initiativ och fick reda på att många av ungdomarna som kom dit inte kunde spela tennis eller delta i någon av de sportaktiviteter som arrangeras för att de inte hade några fungerande gymnastikskor. Han såg chansen att göra skillnad genom att ansöka om anslag för gymnastikskor till alla ungdomar som behövde det, via Bryggarfonden.

– Det är fantastiskt att vi har den här möjligheten att hjälpa till via Carlsberg och Bryggarinitiativet, säger Magnus. Detta är en unik chans att verkligen göra skillnad och hjälpa någon genom vår bryggareförening med gamla anor. 

Slöinge Tennisklubb har idag 65 registrerade flyktingungdomar som deltar frekvent i aktiviteterna och tack vare Bryggarinitiativet kan de nu alla delta fullt ut. 

– Det betyder så mycket, att man får något eget och att man betyder något, säger Åsa Gunnarsson som arbetar med verksamheten på Slöinge Tennisklubb. För ungdomarna som kommer från krig betyder det så mycket att för en stund glömma allt och bara förlora sig in i tennisspelet. De kommer ju också med sina nya skor att lättare kunna testa på andra idrotter än tennis. Att vara 15 – 16 år och vara så långt från sin mamma och pappa. Att inte kunna språket, i vissa fall inte ens engelska. Att det då är någon som bryr sig om dem och som i detta fall ger dem ett par egna nya skor… Det är glädje!

Sloinge_test

Det är flera aktörer involverade i projektet, Slöinge Tennisklubb, idrottsföreningen som håller i idrottsaktiviteter och utbildning och Intersport i Falkenberg som bidragit med skor till inköpspris. 

Idrotten bygger broar och det känns fint att vi kan vara med och hjälpa till!

BI_logga

Bryggarinitiativet är alkoholfritt och varumärkesneutralt och tillsammans med Migrationsverket och Arbetsförmedlingen erbjuder Sveriges Bryggeriers medlemmar under 2016 praktikplatser till nyanlända flyktingar och asylsökande. Medarbetare anställda på bryggerierna kan söka medel ur Bryggarfonden för aktiviteter som förbättrar situationen för nyanlända flyktingar och asylsökande. Genom Bryggarinitiativet kan Bryggerinäringen bidra i den flyktingsituation som råder i Sverige och hjälpa till att bryta isolering och sysslolöshet på asylboenden samt erbjuda en väg in i det svenska samhället.

Varma hälsningar

Anna_A

Anna Anderberg
Hållbarhetsansvarig på Carlsberg Sverige

 

 

 

 

 

 

 

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *