Valborg – en storhelg för nattvandringen

Den stundande Valborgshelgen innebär, förutom vårglädje, studentmössor, sång och majbrasa även att nattvandrarna runt om i landet är i gång.

Janne_i_jacka_miniValborgsmässoafton är dagen då många ungdomar provar alkohol för första gången. Det har också tyvärr blivit tradition att man ska berusa sig, och i fyllan och villan är det lätt hänt att ungdomarna glömmer bort att ta hand om varandra.

– Denna helg är en av de största när det gäller behovet av nyktra, vettiga vuxna ute på gator och torg, säger Janne Lundholm, verksamhetsansvarig, stiftelsen nattvandring.nu.

– Vi vet att många ungdomar gör sin debut när det gäller alkohol denna helg. Därför är det extra viktigt att vi vuxna; föräldrar, mor- och farföräldrar och äldre syskon, verkligen finns på plats för att stödja, hjälpa, råda och förebygga bruket av alkohol och andra droger och motverka våld.

– Ett år innehåller ca 8700 timmar och då kan det tyckas fräckt att vi ber om några av dessa. Men, vi vet att ju fler vuxna som finns ute som positiva förebilder desto lugnare blir det. Det handlar inte om att ta tid för våra barn och ungdomar utan om att ge tid. Och tid är något vi har – inget vi tar, avslutar Janne.

Nattvandring.nu är en politiskt och religiöst obunden stiftelse som arbetar för att skapa en tryggare närmiljö för ungdomar, de har långt över 200 aktiva nattvandringsgrupper runt om i landet. Carlsberg Sverige har ett samarbete med Nattvandring.nu sedan 2010.

Läs gärna mer och hitta kanske din lokala nattvandrargrupp på www.nattvandring.nu

Det finns alltid en röd jacka till dig!

Vårhälsningar,

Anna_A

Anna Anderberg
Hållbarhetsansvarig
Carlsberg Sverige

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *