På lördag släcker vi för klimatet

Lördagen den 24 mars mellan kl: 20:30 och 21:30, kommer vi på Carlsberg tillsammans med miljontals människor och företag över hela världen att släcka belysningen på våra bryggerier, kontor, skyltar, lager, garage och andra platser i en timme. Detta för att uppmärksamma klimatförändringarna och visa att vi vill göra skillnad.

Årets Earth Hour-tema är: One Planet Life – ett hållbart liv på vår enda planet
Våra livsstilar lämnar stora avtryck på jorden. Bara maten vi äter står för cirka en tredjedel av de svenska hushållens klimatfotavtryck. Faktum är att om alla på jorden levde som vi i Sverige gör så skulle det krävas 4,2 planeter.

Det fina är att vi har alla möjligheter att minska vår miljöpåverkan avsevärt samtidigt som vi sparar pengar och får positiva hälsovinster. Varför inte börja med att uppgradera dina matvanor? WWF har samlat kostråd, recept och massor av annat för att inspirera till att göra skillnad.

Världens ledare har skrivit under klimatavtalet och gått med på att hejda den globala uppvärmningen. Det är en historisk överenskommelse, men det räcker inte med ett avtal – vi måste agera också, och de närmsta åren är helt avgörande för planetens framtid.

Det är elfte gången Carlsberg-koncernen är med under evenemanget, med aktiviteter på 18 marknader och med över 40 bryggerier som deltar.

– Vi har deltagit i Earth Hour i över ett decennium. Det har aldrig varit så viktigt som nu att vi tillsammans, människor, företag och regeringar, bidrar med åtgärder för att bekämpa klimatförändringarna. Det är fantastiskt att se att så många av våra marknader än en gång deltar i Earth Hour, som en del av vår resa mot att nå hållbarhetsmålen för 2030, där vi bland annat ska eliminera koldioxidutsläppen på våra bryggerier. Vi har en lång väg kvar, men initiativ som Earth Hour hjälper oss att fokusera på hur vi ska övervinna de utmaningarna vi har för att uppnå vår ambition, säger Simon Boas Hoffmeyer, Sustainability Director Carlsberg Group.

–  I Sverige kommer vi att släcka ner fasadbelysningen på vårt bryggeri i Falkenberg och på vår anläggning i Ramlösa. Vårt bryggeri i Falkenberg är Carlsberg-koncernens första koldioxidneutrala bryggeri från energianvändningen, genom 100 % biogas och grön el, säger Anna Anderberg, hållbarhetsansvarig Carlsberg Sverige. Att nå Noll Koldioxidavtryck är ett av områdena i vårt globala hållbarhetsprogram – Together Towards ZERO.

På global nivå har Carlsberg minskat sina koldioxidutsläpp med 16 % jämfört med startåret 2015. Globalt kommer 46 % av koncernens el från förnybara källor.

Läs mer om Carlsbergs arbete med hållbarhet och Together Towards ZERO

Hur firar du Earth Hour?
Kom ihåg att släcka din skrivbordslampa, stänga av skärmar och annat som drar energi på din arbetsplats när du går hem från jobbet på fredag eftermiddag.

Väl under Earth Hour skadar det inte att stänga av surfplattor, mobiltelefoner och datorer och istället ge dina nära och kära en timmes full uppmärksamhet.

Kanske delar ni en Carlsberg Non Alco Organic i skenet av de tända stearinljusen. Eller kanske i månskenet.

TACK för att du är med och släcker för en ljusare framtid!

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *