Vi har varit med på Almedalsveckan med en alkoholfri bar sedan 2012.
Här pratar vi hållbarhet, ansvarsfull konsumtion och bjuder på alkoholfria drycker.
Vi har tagit fram en egen alkoholfri öldrink under flera år, de är uppskattade törstsläckare bland festivalbesökarna. Nedan hittar du några av recepten och hur du blandar till dem. Lycka till!
Carlsberg RabarBeer
Detta behövs till en drink
1/2 Carlsberg Non Alcoholic Organic
4 cl rabarbersaft (helst hemgjord, men även köpt fungerar)
1,5 cl citronsaft
1,5 cl sockerlag (1 del vatten, 1 del socker)
1 kvist rosmarin
Mixa rosmarin med sockerlag och citronsaft. Blanda mixen med rabarbersaften och Carlsberg Non Alcoholic. Fyll glaset med is. Garnera gärna med rosmarinkvist och rabarberkrull.
Tims hemgjorda rabarbersaft
Ger ca 0,3 liter saft (räcker till 10 drinkar)
200 g rabarber
1,5 dl sockerlag (1 del vatten, 1 del socker)
1,5 dl citronsaft
Hacka rabarbern och häll i en mixer eller blender. Fyll upp med sockerlag och citronsaft. Blenda ihop allt och sila av. Receptet är framtaget av Tim Thörnhammar, Surfers i Visby.
Carlsberg Basilikablomster
Detta behövs till en drink
1 Carlsberg Non Alcoholic Organic
5 cl fläderblomssaft
4 cl citronsaft
5 basilikablad
Krossa basilikan försiktigt med händerna. Blanda med pressad citronsaft, fläderblomssaft och Carlsberg Non-Alcoholic. Fyll glaset med is. Tim Thörnhammar, bartender på Surfers i Visby har tagit fram receptet.
Carlsberg Summer Saffron
En skopa is
2 cl saffranssockerlag
3 cl färskpressad lime
5 cl Grappo
15 cl Carlsberg Non-Alcoholic
Saffranssockerlag (50 cl)
Koka upp lika delar socker och vatten.
Tillsätt 0,5 gram saffran per liter sockerlag.
Sila bort saffranet och låt svalna.
Gör så här: Tillred sockerlaget. Bygg drinken i ett stort glas med alla ingredienser och rör om. Dekorera med en myntakvist och servera. Recept av Madeleine Rapp, Årets Bartender 2014.