Okorkat på Almedalen

Vi har varit med på Almedalsveckan med en alkoholfri bar i fyra år.

Här pratar vi hållbarhet, ansvarsfull konsumtion och bjuder på alkoholfria drycker.

Vi har tagit fram en egen alkoholfri öldrink under tre år, de är uppskattade törstsläckare bland festivalbesökarna. Nedan hittar du recepten och hur du blandar till dem. Lycka till!

rabarbeer_bottle2016 – Carlsberg RabarBeer
Detta behövs till en drink
1/2 Carlsberg Non-Alcoholic
4 cl rabarbersaft (helst hemgjord, men även köpt fungerar)
1,5 cl citronsaft
1,5 cl sockerlag  (1 del vatten, 1 del socker)
1 kvist rosmarin

Mixa rosmarin med sockerlag och citronsaft. Blanda mixen med rabarbersaften och Carlsberg Non Alcoholic. Fyll glaset med is. Garnera gärna med rosmarinkvist och rabarberkrull.

Tims hemgjorda rabarbersaft
Ger ca 0,3 liter saft (räcker till 10 drinkar)
200 g rabarber
1,5 dl sockerlag (1 del vatten, 1 del socker)
1,5 dl citronsaft

Hacka rabarbern och häll i en mixer eller blender. Fyll upp med sockerlag och citronsaft. Blenda ihop allt och sila av. Receptet är framtaget av Tim Thörnhammar, Surfers i Visby.

basilika_blomster2015 – Carlsberg Basilikablomster
Detta behövs till en drink
1 Carlsberg Non-Alcoholic
5 cl fläderblomssaft
4 cl citronsaft
5 basilikablad

Krossa basilikan försiktigt med händerna. Blanda med pressad citronsaft, fläderblomssaft och Carlsberg Non-Alcoholic. Fyll glaset med is. Tim Thörnhammar, bartender på Surfers i Visby har tagit fram receptet.

summersaffron2014 – Carlsberg Summer Saffron
En skopa is
2 cl saffranssockerlag
3 cl färskpressad lime
5 cl Grappo
15 cl Carlsberg Non-Alcoholic

Saffranssockerlag (50 cl)
Koka upp lika delar socker och vatten.
Tillsätt 0,5 gram saffran per liter sockerlag.
Sila bort saffranet och låt svalna.

Gör så här: Tillred sockerlaget. Bygg drinken i ett stort glas med alla ingredienser och rör om. Dekorera med en myntakvist och servera. Recept av Madeleine Rapp, Årets Bartender 2014.

Nytt för 2016 var att vi även bjöd på en alkoholfri glass: Carlsberg SorBeer.

Ssorbeer_liten2orBeer
500 g socker
1100 ml (ca 3 flaskor) Carlsberg Non Alcoholic
125 ml färsk citronjuice

Värm sockret med hälften av ölet i en kastrull på låg värme tills sockret löst upp sig. Addera resten av ölet till smeten. Låt svalna i kylskåp. Blanda sedan ned citronjuicen när smeten är helt kall. Häll smeten i en glassmaskin och kör tills glassen är klar (tar ca 20 minuter). Receptet är framtaget av StikkiNikki.