Nu är vi störst på ekologisk öl

I mars lanserade vi Carlsberg Organic Hof 33 cl burk på Systembolaget efter att ha vunnit en förfrågan via deras kundpanel. Nu går vi över till att göra det klassiska och omtyckta mellanölet helt ekologisk, även i våra andra förpackningstyper, 50 cl-burk, 33 cl engångsflaska, 50 cl PET och fat.

Systembolaget har som mål att 10 % av deras sortiment ska vara ekologiskt till 2020, något som även efterfrågas av allt fler konsumenter som är villiga att betala mer för en ekologisk produkt. Vi fortsätter att jobba med hållbarhet och vikten av denna ekologiska trend genom att utöka Carlsberg Hof till ett ekologiskt öl rakt igenom och visar att vi menar allvar med vårt hållbarhetsarbete.

För att Carlsberg Hof ska kunna kallas Organic, behöver minst 95 procent av ingredienserna vara ekologiskt framställt enligt reglerna. Vi tar ekologiskt producerat korn från kravodlingar i Danmark. Då den största beståndsdelen i en öl är kornmalt, bryggs Carlsberg Hof på ekologisk malt. I somras investerade vi i en helt ny maltsilo i brygghuset med tillhörande malt- och transportbanor för att skapa goda förutsättningar att öka vår ekologiska produktion. Installationen påbörjades i augusti och väntas vara klart i oktober.

Det tar fyra till fem år att ställa om från konventionellt- till ekologiskt jordbruk då ren odlingsbar mark givetvis är ett krav. När man väl har en ekologisk odling på plats tar det dubbelt så lång tid för kornet att växa sig redo för skörd. Därmed blir kornet både dyrare samt tillgängligt i mindre skala än besprutat snabbväxande korn. Därför har vi gjort en prishöjningen på Hof Organic, för att täcka de extrakostnader som uppstår vid framställandet av ekologiska ingredienser och ekologisk produktion.

– Som ett av Sveriges starkaste varumärken strävar vi alltid efter att driva utvecklingen framåt. Vi vill vara det naturliga valet för dagens medvetna konsumenter, för de som efterfrågar ekologiska råvaror och ställer krav på processen. Precis som vi. Carlsberg Hof Organic bryggs på ekologisk kornmalt. Den har en ren, frisk smak och en aromatisk doft rik på humle. Samma goda smak som innan, men naturligare helt enkelt. Vi tror och hoppas att våra kunder och konsumenter kommer att uppskatta detta. Vi vet att naturen kommer göra det, säger Johan Örtegren.

Undersökning som vi gjort kring detta visar att 4 av 10 konsumenter skulle köpa mer Hof om produkten var ekologisk och är villiga att betala mer för en hållbar produkt.* *Brandjobs, november 2014