Tack för fantastiska dagar under Almedalsveckan

I år var det fjärde året som vi på Carlsberg Sverige var på plats med vår alkoholfria bar under Almedalsveckan. Vår alkoholfria öldrink för året, Carlsberg RabarBeer, gjorde succé då den väl balanserar de olika smakerna från rabarber, citron, rosmarin och öl. Mannen bakom drinken, Tim Thörnhammar från Surfers i Visby,  besökte oss i Hamnen och gav den väl godkänt. Men, kanske allra störst succé gjorde vår alkoholfria ölglass, Carlsberg SorBeer. Under veckan var det många besökare som kom förbi baren eftersom de hade hört att vi bjöd på en spännande och läskande glass. Tack StikkiNikki för att ni tagit fram en så god glass åt oss.

Här hittar du recepten på RabarBeer och SorBeer.

I baren serverade vi även ett brett urval av våra alkoholfria produkter. En favorit bland många besökare var nyheten High Wheeler från Backyard Brew, en alkoholfri lager med mer humle och toner av citrus och aprikos med en balanserad brödig beska.

non_alco_portfolio

Att finnas på plats på Almedalen är ett perfekt tillfälle att prata hållbarhet, alkoholfritt och ansvarsfull konsumtion. Vi gillar öl och tycker att det ska finnas öl för alla tillfällen, det är inte en fråga om alkoholprocent utan om smak.

På tisdagen var vi medarrangörer till Bryggardagen, med Sveriges Bryggerier. Seminariet bjöd på flera olika ämnen som rör vår bransch; alkoholreklamens påverkan, bryggarboomen, miljö- och integrationsansvar i branschen, gränssmuggling mm. Seminariet var välbesökt vilket vi är glada över, det är svårt att nå igenom i bruset på Almedalen som har växt i omfång och storlek under det senaste åren. 2015 räknade arrangörerena med att det var totalt 35 000 besökare på plats och att det arrangerades 3 465 aktiviteter (seminarium, möten, debatter mm).

seminarium

bar_bil

Utöver den alkoholfria baren var vi redo med vårt ölbud, där Almedalsbesökare och andra på plats inom Visbys ringmurar, kunde hashtagga #ölbudet på Insta och Twitter, då kom Johan eller Ali cyklandes med iskall Carlsberg Non Alcoholic.

okorkat_alme_16_5

Ali (till höger på bilden) är 29 år och från Syrien. Han är asylsökande och har varit här i Sverige i nio månader. Vi fick tag på varandra via JustArrived.se, en organisation som vill göra det enklare för företag att anställa asylsökande och nyanlända, på kortare eller längre uppdrag. Läs även mer i Metro. Att bidra till en bättre integration är viktigt och en fråga som vi som företag satsar på, läs gärna mer om Bryggarinitiativet, vårt gemensamma åtagande för integration som vi driver tillsammans med övriga bryggerimedlemmar i Sveriges Bryggerier.

okorkat_alme_16_3

Vi spelade även in fem nya avsnitt av Ölpodden Almedalsspecial. Här hittar du alla avsnitt. Perfekt att lyssna på när det nu är dags att inta hängmatte-semester-läget.

Vi tackar alla glada, lösningsinriktade, positiva och hårt arbetande kollegor för väl genomfört evenemang, totalt var vi 14 kollegor från olika delar av företaget på plats i Visby. Vilket team vi har byggt! Vi tackar också alla våra samarbetspartners och kunder – utan er ingenting. Och sist men inte minst, tack alla Almedalsbesökare som kom förbi vår alkoholfria bar i hamnen för att smaka alkoholfria alternativ och för att diskutera hållbarhet med oss. Att få träffa er är det bästa på hela veckan, det är så energigivande. Nu ska vi utvärdera vår medverkan och börja planera inför nästa års Almedalsvecka, då vi vill göra ett ännu större positivt avtryck.

Glad sommar!

Vi ses i augusti igen.

Anna_A

Anna Anderberg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *