Idag firar vi Global Beer Responsibility Day

Varje september firas “Global Beer Responsibility Day” #GBRD2019. Det är en viktig dag då vi lyfter våra aktiviteter och samarbeten kring ansvarsfull konsumtion.

Carlsberg tillverkar och säljer öl och vi vill att ölen ska njutas ansvarsfullt. Noll oansvarig konsumtion är ett av våra fokusområden inom hållbarhetsprogrammet Together Towards Zero. Det är i linje med FNs globala mål #3 för en hållbar utveckling: God hälsa och välbefinnande.

Vi gör en mängd aktiviteter och arbetar i partnerskap med andra för att nå dit. Fokus framåt är att vara en positiv kraft och motverka konsumtionen/öka kunskapen kring alkohol hos minderåriga och att bidra till att fler avstår alkohol i trafiken. Samtidigt som vi vill fortsätta att bredda vår alkoholfria portfölj och bibehålla vårt marknadsledarskap inom kategorin.

Här är ett antal av de aktiviteter vi gör och samarbeten vi har:

  • Sedan 2010 har vi ett nära samarbete med Nattvandring.nu. En politiskt och religiöst obunden stiftelse som arbetar för att skapa en tryggare närmiljö för ungdomar.
  • Vi utökar ständigt vårt utbud med alkoholfria produkter och leder den alkoholfria ölkategorin med en marknadsandel på över 50%. Idag har vi 14 st olika typer av alkoholfri öl, cider och blanddryck.
  • 2018 lanserade vi vår första alkoholfria öl på fat (DraughtMaster)
  • Vi är sedan flera år med under Almedalsveckan där vi visar upp vår alkoholfria portfölj och pratar ansvarsfull konsumtion och hållbarhet i debatter och seminarier.
  • I juli firade vi en helt alkoholfri Ölets Dag på bryggeriet i Falkenberg.
  • På de ölmässor vi är med lyfter vi särskilt våra alkoholfria produkter, nu senast på Falkenberg Öl- & Whiskymässa.
  • Sedan 2007 har vi en informationstext kring ansvarsfull konsumtion på merparten (98%) av våra ölprodukter med över 2,8% alkoholhalt.
  • Sedan 2009 har vi alkolås på samtliga våra tjänstefordon.

Läs mer om Together Towards Zero i vår hållberhetsfolder.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *